Reklama
 
Blog | Dan Vořechovský

Vlasta jde na to zhusta!

Co by na to řekla Libuše? Netuším, patrně by zvolala něco jako běda ženám, kterým muž vládne a proťala by jeho poprsí zánovním staročeským kopím. Dnes spousta lidí nový rozpočet, který nám připravil Vlasta Tlustý, jen přejde mávnutím ruky. Koneckonců, proč by ne, zaplatí to třeba můj syn, kterého nikdy mít nebudu.

“Tlusťoch” se nachází v trochu schizofrenní situaci. Prosadit jakékoli reformy, které by rozpočet potřeboval tako jako, zdá se, český fotbal potřebuje Ivánka Horníka, je za této situace téměř nemožné. A tak přišel Vlasta s tím, že za všechno může Dlouhé Bidlo alias Bohouš a že mu to teď dá pěkně sežrat. Což je vlastně strategie, kterou provádí každá vláda. Za všechny problémy může buď předchozí vláda nebo někdo jiný, za všechna pozitiva (růst HDP, nízká inflace, rostoucí platy a já nevím co ještě) může současná vláda. Nic překvapujícího.

Vlasta není, podobně jako Bohouš, žádný škrt, přidal hned tu a hned támhle. Ovšem překvapivě přesně to vystihl jinak dosti nepřesně střílející Mirek “Dušín” Topolánek: “Je zcela evidentní, že dokud tady nebude vláda s mandátem, která provede reformní kroky, nikdy se nedobereme maastrichtských položek a přijetí eura.” A jsme u toho. Mohl Vlasta vlastně vůbec sestavit jiný rozpočet? Z mého pohledu udělal to, co se dalo čekat. Snaží se udržet na ministerstvu a bez větších šrámů dojít k předčasným volbám. Že je to blbý rozpočet, podle mě ví moc dobře.

Reklama